Brevkortet daterat 1903.
Ombergs turisthotell uppfördes 1892. Brann ner 1912 och byggdes upp igen 1914.
Han gjorde sin värnplikt på Malmen år 1897 och då togs detta foto.
Gamla utsiktstornet på Hjässan, Omberg. Det var beslut på att det skulle byggas 1896 och blev klart 1897. När övre delen revs och tornet ändrades vet vi ej. Tornet revs troligen före andra världskriget.
Okända människor framför ett hus, kanske i Svinåsen
Det lilla huset på bilden är Gästgiveriet bakom det ligger det gamla apoteket samt Ödeshögs kyrka. Bostadshuset till vänster bodde Fredriksson och mitt emot det huset ligger det Löfska huset.
Gamla utsiktstornet på Hjässan, Omberg. Det var beslut på att det skulle byggas 1896 och blev klart 1897. Tornet revs troligen före andra världskriget.
Man kan på bilden se det så kallade schweizeriet som flyttades ut till det så kallade kungsbacken där det blev hamnkontor, det var tidigare serveringspaviljong på gästgiveriet.
Foto från omkring 1890. Fyra personer, Johan Alfred Johansson född 1838, hans hustru Emilia Andersdotter född 1841 och två döttrar, Amanda född 1873 och Hulda född 1880. De bodde på den östra gården där idag år 2010 Fredrik Gustavsson bor.
Foto från 1895 med sju personer. I mitten sitter bonden Anders Magnus Jönsson född 1818, vid sidan av honom hans hustru Anna Larsdotter, född 1830, till vänster om dem dottern Jenny, född 1870. Framför dem sitter yngsta sonen Anton, född 1874, senare bonde i Angseryd. I bakre raden står de äldre sönerna, Karl född 1855, bonde i Lilla Krokek, Frans född 1857, bonde i Hårstorp, Oskar Emil född 1859. Sedan är det något osäkert, sönerna Axel och Johan,Oskar emigrerade till Amerika 1888 men någon av dem är nog med på fotot.
Andra raden nerifrån: 1. Ingeborg Löf
Innan branden 1912, det står Alvastra turisthotellet på fotot.
Riddaregatan i Ödeshög
August Johansson, född 1850, och hans hustru Ida, född 1851. De var bönder i Öjan under åren 1872-1900.
Personerna som bodde där hette Hector, den gamla damen är Kristina Hector och hon var mamma till Anna Wetter som var gift med August. Huset låg brevid Annastigen, andra huset på höger sida när du åker från Ödeshög. Idag är huset rött som ligger där.
Bilder och text från Svenska Turistföreningens bildsamling, Östergötland 1906. Detta är en bild från en av östgötaslättens bördigaste trakter. En flik av Vättern skymtar på avstånd, men för övrigt ses, så långt blicken når, endast sädesfält, mellan vilka byar och enstaka gårdar, omgivna av trädgårdar och parkträd, ligga utströdda här och där. Norr ut reser Omberg sin skogklädda hjässa. Närmast framför oss utbreder sig ett vidsträckt rågfält, men dess skörd är redan bärgad. De sista resterna därav, "lösingen", håller just på att hopsamlas. Snart får skördefolket vända sig till ett annat fäl...
Gamla utsiktstornet på Hjässan, Omberg. Det var beslut på att det skulle byggas 1896 och blev klart 1897. Tornet revs troligen före andra världskriget.
Ombergs turisthotell före branden 1912.
Från Skorperyd, där fru Jenny Kullerstrand var född. Slutet av 1800- eller början av 1900-talet.
Fotot visar den gård som idag ägs av Arto Johansson. Gården brukades på 1890-talet av Frans och Alida. De personer som syns på fotot kan därför vara Frans, Alida och deras barn.
Gamla utsiktstornet på Hjässan, Omberg. En del av eleverna på Ombergs skogsskola på Hjässan första söndagen i maj månad 1919. Det var beslut på att det skulle byggas 1896 och blev klart 1897. Tornet revs troligen före andra världskriget.
Gamla utsiktstornet på Hjässan, Omberg. Det var beslut på att det skulle byggas 1896 och blev klart 1897. Tornet revs troligen före andra världskriget.
Familjen bestod av Arvid, Hilda, barnen Karl, Berta, Margareta samt Alice, sonen Gösta var troligen inte född när kortet togs.
Bilderna är tagna på samma trappa i Porsarp.
Ligger vid badplatsen Vagnsjön.
Kortet är från 1890. Här har belysning tillförts.
Bilder och text från Svenska Turistföreningens bildsamling, Östergötland 1906. Blir det ett "riktigt välsignat år", så har man flerstädes ej plats för den skördade otröskade säden på skullen eller i logen och ladan. Då måste den tillsvidare stackas eller "dösas" ute under bar himmel. För denna utses en jämn plan, där man först lägger brädor eller "trinne", som sedan täcks med gamla säckar och mattstumpar. Därefter lägges "nekerne" i sådan ordning, att stubbändan kommer att ligga utåt och axen inåt. Till höjden flyttbara ställningar måste anordnas, allt eftersom dösen blir högre och högre....